Reikės:
200gr. sviesto arba margarino
200gr. cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
60ml. išspaustų citrinos sulčių
40ml. pieno
300gr. miltų
1.5a.š. kepimo miltelių
šiek tiek nutarkuotos citrinos žievelės (tik ne per daug, nes tada keksiukai bus kartūs)
- Sviestą gerai išsukame arba mikseriu išplakame kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniais iki vientisos masės.
- Pieną sumaišome su citrinos sultimis ir supilame į turimą masę nuolat ją maišydami (jei kartais rūgštis masę sutrauks - nieko tokio, subėrus miltus tešla taps vientisa).
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Jei naudosime citrinos žievelę - ją sumaišome kartu su miltais. Beriame į tešlą miltus ir šaukštu labai atsargiai maišome, kol neliks sausų miltų.
- Baltymus išplakame iki standumo, bet ne tokio, kaip morengams - baltymai turi pakankamai gerai laikyti savo formą, paviršius turi būti lygus, blizgantis. Baltymus atsargiai šaukštu įmaišome į tešlą.
- Pilame tešlą į keksiukų formeles ir kepame iki 190° įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname viduriuką mediniu pagaliuku)
O čia rezultatas:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą